kazánház

„és ha időnként nem lennének ilyen értelmetlen pillanatok, sokan talán nem is lennének képesek tovább csinálni azt, aminek van értelme.”
Rákosy Gergely — Zííí-zúúú
 • Home
 • Mi értelme?
 • Kapcsolat
 • Hírek
 • Projektek
 • Kazánház
 • Címkefelhő
 • Theme
 • ismerősöm alcatel telefonja feladta a küzdelmeket. az elephone-os projektemen felbuzdulva megkért, hogy nézzek neki is valami telefont az alcatel pótlására. a szűk keresztmetszet az ár: max 25 kHUF-ot szánna a vásárlára.

  átbeszélgettük vele a témát, hogy mik az előnyei és a hátrányai a távol-keleti rendelésnek, de azt mondta, hogy bevállalja, megpróbálná. ezért az árért itthon nem nagyon kapna kártyafüggetlen dual sim-es készüléket. sőt,  telefont csak újabb hűségnyilatkozat aláírásával.

  én a fenti készülékeket néztem ki neki, mert nem szeretném, hogy ha valami noname készüléktől rögtön el is menne a kedve, és engem tenne hibássá miatt, emiatt a lenovo-t ajánlanám legbátrabban. szerintetek?

  Lenovo A316
  ugyan technikai paraméterek alapján a leggyengébb versenyző (kamera, memória, akkumulátor), de nem elhanyagolható értéket képvisel a márka, valamint, hogy a mezőnyben ennek a telefonnak van a legerősebb processzora. ellene szól még a legrégebbi OS is, bár ez sem feltétlenül hátrány. a 2.3-as android eléggé kiforrott és stabil.
  Doogee DG130
  a telefon a  4.3 inches kijelzőjével emelkedik ki a szegmensből, de ez nem feltétlenül előny.
  Doogee DG110
  a mezőnyben a legjobb felbontású kamerával bír.
  ZTE V889S
  a szürke középmezőny. mindene átlagos, de a neve legalább nem cseng ismeretlenül.
  Cubot GT95
  a legfrissebb OS-el szállított készülék, technikai paraméterekkel a felső harmadban a legkedvezőbb árral.

  mostanában ilyen kedves (alkalmanként valódinak tűnő, címmel, névvel, kártyaszámmal ellátott) leveleket kapok mindenféle helyről egy olyan backup email címemre*, amelyről soha sehová nem regeltem, és nem küldtem róla emailt…

  a backup email címem egyébként egy mozaikszó, amely hasonlít arra a névre, akinek címezve vannak ezek a levelek**…

  régebben csak olasz megrendelésekről kaptam emailt, de újabban már valami ukrán bank is próbálkozik…

  több ötletem van:

  / az adathalászok tényleg nagyon jól nyomulnak
  / a kedves ember még nem vette észre, hogy rossz email címet adott meg
  / a kedves ember direkt rossz de valódinak tűnő email címet adott meg, és volt akkora mákja, hogy ez működött is, így nem érdekli, hogy nem kapja meg ezeket a leveleket, sőt inkább örül neki, és boldogan használja…

  * gmail-es email, régebben tesztelgettem benne dolgokat
  ** pl.: ha ez a backup email cím így nézne ki, hogy mikkov@gmail.com, akkor olyan névre jönnének az emailek, hogy Miklós Kovács…

  sztupy:

  viteez:

  most mar semmi nem akadalyoz meg abban, h az elephone p6-om legzen a mini pc-m…

  csak egz hibaja van…ha a bill. be van dugva az OTG kabelen keresztul, akor nem erem el a belso tarhelyet :(

  ha peched van kifogtál egy olyan firmware-t, ami valami oknál fogva nagyon bénán kezeli az USB portokat. dmesg és ez a shameless önreklám alkalmazás segíthat a probléma kibogozásában

  az egesz OTG-t leginkabb a bill. miatt akartam, mert van jopar elfekvo bill.-em, ezert nem akartam 20+ EUR-ert bloetooth bill.-t rendelni, ha 1 EUR-ert van kabel.

  az appot eltettem wishlist-be.

  pendrive-ot meg nem probaltam, de mindjart megnezem

  12345