kazánház

„és ha időnként nem lennének ilyen értelmetlen pillanatok, sokan talán nem is lennének képesek tovább csinálni azt, aminek van értelme.”
Rákosy Gergely — Zííí-zúúú
 • Home
 • Mi értelme?
 • Kapcsolat
 • Hírek
 • Projektek
 • Kazánház
 • Címkefelhő
 • Theme
 • milcsajnak új telefont keresünk. mivel elégedett vagyok a focalprice-al, így az ő telefonját is onnan rendelem. nézegettem a készülékeket, közöttünk az elephone-t is, mert az elephone készülékemmel is nagyon elégedett vagyok, így pár euróval hajlandó vagyok érte többet adni mint egy ismeretlen kínai brandért. úgy néz ki, hogy a döntőben az alábbi két készülék maradt:
  a P10 mellett szól a nagyobb ROM, a G6 mellett pedig a nyolcmagos processzor (bár várhatóan nagyobb fogyasztással). árban nincs jelentős különbség a két készülék között. de több mint valószínű, hogy a G6-ot fogom rendelni, mégiscsak az lesz most az új készülék, és szerintem egy ideig állni fogja a sarat…

  viteez:

  zeroz3ro:

  viteez:

  viteez:

  azazelm0rdant:

  viteez:

  akurvaanyadatbuttersofficial:

  viteez:

  akurvaanyadatbuttersofficial:

  viteez:

  mitol fugg, h kek v. szurke a wifi ikon az ertesito savon?

  "It is the internet state indicator - grey means that your internet connection cannot reach Google’s test server, and the blue icon means that you have a strong connection with Google’s test server."

  és ez jó vagy rossz? vagy tökmindegy?

  kb mindegy .

  értem :) akkor köszönöm mindenkinek :)

  ha a routerben beállítod a google dns szervereit, akkor jónak kell lennie, nem? :D

  pont ezt gúglizom most :)

  ezt kellene itt átírnom?

  Aha! 8.8.8.8 és 8.8.4.4

  megtettem, de nem kékült be ettől sem :)

  eh, elutaztam ausztriába, hazajöttem, és most kék!

  viteez:

  szoval, nalam a het prokektje: ki tud-e valtani egy androidos gyufasdoboz meretu hw egy windows operacios rendszerrel mukodtetett asztalu pc-t.

  jelenleg teszteles celjabol kaptam kolcson a cuccot, ha bevalik, rendelek egyet en is, de az mar biztos, h egy kicsit erosebbet. azert erzidik, h mast nyujt a negymagos telefonom sebessegben mint ez a ketmagos gyufasdoboz.

  nos, azt mondom, hogy aki csak böngészni és a közösségi weboldalak miatt jár az internetekre annak egy egy kiváló alternatíva desktop pc helyett, de munkára még nem alkalmas (csak körülményesen).

  valamint a teszt alatt kiderült, hogy nekem nem erre van szükségem. folyt. köv.

  ismerősöm alcatel telefonja feladta a küzdelmeket. az elephone-os projektemen felbuzdulva megkért, hogy nézzek neki is valami telefont az alcatel pótlására. a szűk keresztmetszet az ár: max 25 kHUF-ot szánna a vásárlára.

  átbeszélgettük vele a témát, hogy mik az előnyei és a hátrányai a távol-keleti rendelésnek, de azt mondta, hogy bevállalja, megpróbálná. ezért az árért itthon nem nagyon kapna kártyafüggetlen dual sim-es készüléket. sőt,  telefont csak újabb hűségnyilatkozat aláírásával.

  én a fenti készülékeket néztem ki neki, mert nem szeretném, hogy ha valami noname készüléktől rögtön el is menne a kedve, és engem tenne hibássá miatt, emiatt a lenovo-t ajánlanám legbátrabban. szerintetek?

  Lenovo A316
  ugyan technikai paraméterek alapján a leggyengébb versenyző (kamera, memória, akkumulátor), de nem elhanyagolható értéket képvisel a márka, valamint, hogy a mezőnyben ennek a telefonnak van a legerősebb processzora. ellene szól még a legrégebbi OS is, bár ez sem feltétlenül hátrány. a 2.3-as android eléggé kiforrott és stabil.
  Doogee DG130
  a telefon a  4.3 inches kijelzőjével emelkedik ki a szegmensből, de ez nem feltétlenül előny.
  Doogee DG110
  a mezőnyben a legjobb felbontású kamerával bír.
  ZTE V889S
  a szürke középmezőny. mindene átlagos, de a neve legalább nem cseng ismeretlenül.
  Cubot GT95
  a legfrissebb OS-el szállított készülék, technikai paraméterekkel a felső harmadban a legkedvezőbb árral.

  mostanában ilyen kedves (alkalmanként valódinak tűnő, címmel, névvel, kártyaszámmal ellátott) leveleket kapok mindenféle helyről egy olyan backup email címemre*, amelyről soha sehová nem regeltem, és nem küldtem róla emailt…

  a backup email címem egyébként egy mozaikszó, amely hasonlít arra a névre, akinek címezve vannak ezek a levelek**…

  régebben csak olasz megrendelésekről kaptam emailt, de újabban már valami ukrán bank is próbálkozik…

  több ötletem van:

  / az adathalászok tényleg nagyon jól nyomulnak
  / a kedves ember még nem vette észre, hogy rossz email címet adott meg
  / a kedves ember direkt rossz de valódinak tűnő email címet adott meg, és volt akkora mákja, hogy ez működött is, így nem érdekli, hogy nem kapja meg ezeket a leveleket, sőt inkább örül neki, és boldogan használja…

  * gmail-es email, régebben tesztelgettem benne dolgokat
  ** pl.: ha ez a backup email cím így nézne ki, hogy mikkov@gmail.com, akkor olyan névre jönnének az emailek, hogy Miklós Kovács…

  12345