kazánház

„és ha időnként nem lennének ilyen értelmetlen pillanatok, sokan talán nem is lennének képesek tovább csinálni azt, aminek van értelme.”
Rákosy Gergely — Zííí-zúúú
 • Home
 • Mi értelme?
 • Kapcsolat
 • Hírek
 • Projektek
 • Kazánház
 • Címkefelhő
 • Theme
 • IHO - Repülés - Sivító hajtóművek a rotoron: igazi légibusz lett volna.

  Sivító hajtóművek a rotoron: igazi légibusz lett volna iho/repülés Helikopter, repülőgép, autogiró. A Rotodyne csak a saját hangját és a saját kormányát nem tudta legyőzni. A repülőembereknek időről időre visszatérő álmai vannak. Szép álmai. Olyanok, mint: repüljünk sok utassal szuperszonikusan. Vagy: repüljünk üzemanyag nélkül, a nap erejével. Vagy: repüljünk, mint a helikopter, aztán mint a repülőgép. Vagyis legyünk olyan gyorsak, mint egy repülőgép, de tudjunk le- és felszállni függőlegesen, mint a helikopter. Nos, ez az az álom, ami újra és újra visszatér a repülőkonstruktőrök agyába. Ma ötvenöt éve, 1957. november hatodikán szállt fel először Angliában a Fairey Aviation különleges szerkezete, a Rotodyne. Nagyon bonyolult tervezési és fejlesztési munka eredményeként, hiszen a feladat is rendkívül sokágú volt, a megoldás pedig: háromféle repülőszerkezet egyetlen gépben. A Rotodyne csonka szárnyain egy-egy légcsavaros-gázturbinás hajtóművel egy közönséges repülőgépnek tűnt, második megközelítésben azonban …

  youlikeairplanestoo:

  Happy 237th Birthday to the United States Army!

  Dust lights up the rotors of a CH-47 Chinook helicopter as paratroopers with 3rd Squadron, 73rd Cavalry Regiment load for an air assault mission near Combat Outpost Ab Band May 23, 2012, Ghazni Province, Afghanistan. The unit is part of the 82nd Airborne Division’s 1st Brigade Combat Team, which deployed to the area in March to help bring security to the areas along the country’s main road between Kabul and Kandahar. (U.S. Army photo by Sgt. Michael J. MacLeod)
  Full version here.

  vampirpillango:

  nationalpost:

  Orvillecopter takes flight: Cat run over by car gets extra life… as a remote-controlled helicopter
  A cat, a helicopter, or a piece of art? The Orvillecopter by Dutch artist Bart Jansen is all of that!

  Jansen’s beloved pet cat Orville – named after pioneering aviator Orville Wright – is following in the steps of its namesake. When the cat was killed by a car, Jansen turned it into a helicopter. (Photos: Cris Toala Olivares/Reuters)

  Na jó :D

  macskás kontent…

  12