kazánház

„és ha időnként nem lennének ilyen értelmetlen pillanatok, sokan talán nem is lennének képesek tovább csinálni azt, aminek van értelme.”
Rákosy Gergely — Zííí-zúúú
 • Home
 • Mi értelme?
 • Kapcsolat
 • Hírek
 • Projektek
 • Kazánház
 • Címkefelhő
 • Theme
 • Microsoft OneNote | Eszközei digitális jegyzetkészítő alkalmazása.

  zeroz3ro:

  viteez:

  zeroz3ro:

  simplyb0ci:

  zeroz3ro:

  rrock0ut:

  OneNote 2013 - mindenre ingyen.

  Evernote néven már van egy ilyen progi :-)

  Szeretnék egy Evernote-OneNote gate-et látni (szerintem a OneNote fényévekkel jobb.)

  Megkérdezzük a témában az általam ismert legnagyobb Evernote mestert, viteez urat!

  sajnos nem tudok mit mondani, mert csak az Evernote-ot használom, hiszen mindent flottul tud, amit kell tudnia, feleslegesen nem regelek be minden cuccra (kinőttem én már ebből), valamint kedvem sincs átmigrálni 6K+ bejegyzést :S

  de lehet, h majd ránézek, ha időm engedi

  Lehet egy új világ tárul ki előtted :-)))

  rászántam magam a telepítésre. az első benyomásaim:

  – az evernote sokkal letisztultabbnak és átláthatóbban tűnik számomra
  – ugyan csak a OneNote-ot telepítettem, de kaptam mellé vmi Office365-öt is :S, ami rögtön azzal indult, hogy lejárt a licence, adjak meg vmi aktiváló kulcsot
  – széttúrta a skydrive-omat (nem szeretem az ilyen egymásba épülős cuccokat, jó, hogy az evernote független)

  szóval, így elsőre ennyi :(

  IT security segítséget szeretnék kérni.
  tényleg mindenkinek nagyon–nagyon köszönöm az értékes hozzászólását és véleményét, támogatását! sok hasznos tudással és még hasznosabb linkekkel lettem gazdagabb.
  egy utolsó tesztként (ha lúd, legyen kövér) megkerestem a letöltési történetben a letöltött fájlokat, és újra letöltöttem őket. sőt! a böngészési előzményekből visszakerestem, hogy melyik online rar to zip konverterrel alakítottam át a fájlt, és ismét lefuttattam az átalakítást. ezek után lefuttattam pár online és nem online (általatok ajánlott) víruskeresőt a fájlokon, mindegyik keresés negatív eredményt hozott.
  ismét áttoltam a fájlokon az avastot (is), és most nem fagyott le(!), hanem kiírta, hogy minden rendben, nem talált fenyegetőzést. szóval, lehet, hogy csak az adott napon éppen rossz volt a hardwarek együttállása.
  hétvégén még majd futtatok egy nagy ellenőrzést a Trinity Rescue-val, ha az is negatív eredménnyel jár, akkor tisztának tekintem a gépem.

  melléklet:

  screenshot-ok (továbbiak a note-okban)
  igazából működik az internet

  IT security segítséget szeretnék kérni

  először is minden szakembertől szeretnék elnézést kérni, de naiv kérdések jönnek, de tényleg annyira naivak, hogy magamat is meglepem azzal, hogy ezt egyáltalán felteszem, de nem tudok napirendre térni efelett, hogy ez így valóban létezik, vagy csak a dolgok furcsa együttállása lepett meg…

  történet a munkahelyi gépen

  az előzmények után a kolleginának le akartam tölteni egy kurzor készletet, és a google kereső bedobta ezt a linket. kiválasztottam a legszimpatikusabb készletet, amely ez volt. le is töltöttem a jobb oldalon található rar kiterjesztésű fájlt. először egy rossz link miatt félrenavigáltam, így ezt is és ezt is letöltöttem.
  ezek ugye kb. 50-60 kb méretű tömörített fájlok. a céges gépen rákattintottam a rar fájlra, és ekkor szembesültem azzal, hogy a céges gépen nincs olyan alkalmazás, amely ez a tömörített állományt kezelné, de erre lefagyással válaszolt a gép. újraindítás. a neten kerestem egy „rar to zip” webes alkalmazást, amellyel „átfordítottam” a rar fájlt zip-re, amelyet ugye már kezel az alap windows is. viszont a gép még mindig furcsa dolgokat művelt (lecserélődtek például a parancsikonok ikonjai). ismét újraindítottam a gépet. a dolgok erre már helyre álltak, úgyhogy gyors iramban shift+ del-el megszabadultam ezektől az állományoktól.

  történet az itthoni gépen

  itthon tesztelés céljából ismét letöltöttem ezeket a fájlokat, és ráeresztettem az avast-ot ellenőrzés céljából, amelyre lefagyással válaszolt, de úgy, hogy a jelszóval védett avast teljesen ki is lőtte magát a futó programok közül. nem sikerült újra elindulásra bírni. újraindítás. az újraindítás után már nem fagyott le, hanem átvizsgálta az állományokat, amelyekben nem talált „fenyegetőzéseket”. a biztonság kedvéért azért csináltam egy teljes ellenőrzést, amelynek ugyanez lett az eredménye.

  a gépemen alig pár napja van fent friss windows 8, és most nem tudom, hogy… és most akkor jöjjenek a kérdések, amiket szégyenlek:

  – 50-60 kbyte-os tömörített állomány tartalmazhat-e komoly vírust vagy egyéb kártékony állományt?
  – okozhat-e fertőzést egy olyan fertőzött tömörített állomány, amely rar kiterjesztésű, de a gépen nincs olyan alkalmazás, amely ezt kezelné?
  – okozhat-e fertőzést egy olyan tömörített állomány, amelynek csak a tartalma van megtekintve, de a tömörítetten tartalmazott állományok futtatása nem történt meg? (ez de fura kérdés lett…, de utólag gyanús lehet a rar to zip alkalmazás is.)

  és itt jön az a kérdés, ami a lényeg, és csak értetlenül állok a dolgok felett:

  – egyáltalán nincs okom aggodalomra (egyik gépen sem rendszergazdai fiókból használom a gépet), csak a dolgok véletlen együttállása tréfált meg azzal, hogy mindegyik gép ezen tömörített fájlok bizergálásakor fagyott le, és hogy azóta jöttek elő a fenti képeken látható hibaüzenetek is, de ezek valószínűleg nincsenek összefüggésben a fenti eseményekkel…
  12345